AMS Program Manager Connected City (only in Dutch)

Vacature Programma manager Connected City

Afdeling: Research & Valorization AMS Institute
Functietitel: Programma manager Connected City
Salaris: 4.200 – 4.700 Euro Bruto/maand o.b.v. 40-urige werkweek en afhankelijk van ervaring (exclusief vakantiegeld en 13e maand)
Inzet: 32-40 uur per week
Locatie: Amsterdam

Over het AMS Institute

Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) is in 2014 opgericht in Amsterdam als samenwerkingsverband tussen de Technische Universiteit Delft en Wageningen Universiteit & Research, in samenwerking met het Massachusetts Institute for Technology (MIT). Het doel van AMS Institute is het ontwikkelen van (technologische) kennis over de duurzame en toekomstbestendige inrichting van grote steden. Grootstedelijke vraagstukken worden aangepakt vanuit drie hoofdthema’s: Vital City, Circulair City en Connected City.

Onze onderzoeken organiseren wij in samenwerking met een breed scala aan partners. Veelal wetenschappelijke partners, maar juist ook in samenwerking met het bedrijfsleven en de stad Amsterdam. Uniek voor het onderzoek van AMS Institute zijn de zogeheten Living Lab’s en Test Beds (proeftuinen), waarbij wij onze onderzoeken direct in de praktijk uitvoeren en toepassen.

Samen met onderzoek en innovatie vormen onderwijs (o.a. onze eigen Master Metropolitan Analysis, Design and Engineering, summer schools en MOOCs) en stedelijke dataverzameling belangrijke pilaren in het fundament van het instituut.

Functieomschrijving

Doelstellingen
Realiseren van een toonaangevend, innovatief en meerjarig (toegepast) onderzoeksprogramma op het gebied van smart city en smart urban mobility (genaamd het ‘Connected City’ programma) met maatschappelijke en economische impact in de regio Amsterdam en schaalbaar naar steden wereldwijd, met een totale omvang van 50M Euro in 10 jaar.

Specifieke verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor het programma management van het Connected City thema en de synergie bewaken en versterken tussen projecten (>15 lopende projecten)
 • Versterken en uitbreiden van het onderzoeksprogramma Connected City in samenwerking met AMS Principal Investigators, stad en business partners.
 • Beoordelen, verbeteren en indienen van project- en programmavoorstellen.
 • Acquisitie en ontwikkeling van grootschalige onderzoeks- en innovatieprojecten en programma’s i.s.m. private en publieke partners (triple & quadruple helix)
 • Aansturen Connected City programmateam (circa 3 FTE) en rapporteren (per kwartaal/jaar) over status en ontwikkeling van het Connected City programma

Overige verantwoordelijkheden

 • Overleg en afstemming met wetenschappers, beleidsmakers en business partners ten behoeve van project/programma en consortium ontwikkeling
 • Afstemming met de andere programma-managers van AMS ten behoeve van middellange termijn strategie en synergie
 • Beoordelen en verbeteren van projectvoorstellen en projectbegrotingen in lijn met de AMS doelstellingen en randvoorwaarden
 • Presentaties geven en workshops leiden over het thema
 • Trends en ontwikkelingen op het thema volgen
 • Actief netwerken en events bezoeken in en rondom Amsterdam (en daarbuiten) op het thema

Positie in de organisatie
De Programma manager Connected City geeft leiding aan het Connected City programma-team (circa 3 FTE) en is onderdeel van het Research & Valorization team van (10 FTE). Er zijn daarnaast nog 2 programmamanagers op de onderzoeks- en innovatiethema’s (Circular City en Vital City) met elk ook ongeveer 3 FTE. Het Research & Valorization team wordt aangestuurd door het Hoofd Programma management Research & Valorization. Het Instituut wordt geleid door een tweehoofdige directie, bestaande uit een wetenschappelijk directeur en een zakelijk directeur.

Kandidaatprofiel

De Programma manager Connected City heeft een goed organisatietalent, is ondernemend, communicatief, heeft uitstekende pitch- en dealmaking-vaardigheden, is nieuwsgierig, analytisch en heeft kennis van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van urban mobility, en/of urban big data en smart cities. De Programma manager Connected City is het gezicht naar buiten op dit thema en is medeverantwoordelijk voor de groei en de strategische ontwikkeling van het instituut op dit onderwerp.

Vereiste kwalificaties en ervaring

 • PhD in relevant onderwerp of ingenieursopleiding op TU niveau (MSc) en heeft daarnaast 5 tot 10 jaar werkervaring in R&D of een kennisintensieve omgeving (universiteit, onderzoeksinstituut of ontwikkelafdeling van een bedrijf).
 • 5-10 jaar ervaring in het ontwikkelen, starten en managen van R&D en innovatieprojecten en/of programma’s, samen met het bedrijfsleven en publieke partijen.
 • Bewezen ervaring in het acquireren en begeleiden van onderzoeks- of innovatieprojecten en het verkrijgen van financiering vanuit Europa (H2020) of nationale onderzoeksfondsen als NWO of STW of van private partijen.
 • Ervaring in het samenwerken met partners (bedrijfsleven, onderzoekers, ingenieurs, ontwerpers, beleidsmakers) over de grenzen van de eigen organisatie heen.
 • Ervaring met het aansturen van medewerkers en leiden van teams.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.
 • Netwerk van relevante partijen/partners voor innovatie op het thema Connected City.


Gewenste persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten

 • Ondernemend, verbindend, doelgericht, nieuwsgierig.
 • Teamspeler met gevoel voor politieke verhoudingen.
 • In staat om samen te werken met personen en partners uit verschillende disciplines en met verschillende rollen, verantwoordelijkheden of ervaring.
 • Iemand met expertise op relevant domein die makkelijk buiten haar/zijn comfort-zone kan werken en nieuwe ontwikkelingen zich snel eigen maakt.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt tussen de 4.200 en 4.700 Euro Bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van werkervaring. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen tevens 8% vakantiegeld en een dertiende maand.

Additionele informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kunt u contact opnemen met Dr.ir. Stephan van Dijk, Hoofd Programmamanagement Research & Valorization AMS. Stephan is bereikbaar via stephan.vandijk@ams-institute.org

Reageren
U kunt reageren op deze vacature tot 15 mei 2017. Stuur een recent CV en motivatiebrief naar dhr. Stephan van Dijk, AMS Institute, Mauritskade 62, 1092 AD Amsterdam, met vermelding van de vacature Programma manager Connected City.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.